VK typen

VK Type

VK typen en Specials

Het kan zijn dat onze standaard hefkussens voor u nog niet de juiste oplossing bieden. In dat geval kunnen wij u wellicht toch helpen. In de loop der jaren hebben wij al veel bijzondere uitvoeringen voor klanten gemaakt. Een voorbeeld daarvan is het type VK wat gebruikt wordt in remmechanismen voor achtbanen (Roller coasters). Dit type heeft een luchtaansluiting van 1/2″ NPT die in een gegoten aluminium aansluitblok is verwerkt. Ze zijn er in verschillende lengtes en in twee verschillende breedtes. Ondertussen zijn onze VK hefkussens wereldwijd in gebruik bij Roller coasters en andere attracties in pretparken. Veel gebruikt is het type VK-65-1500-H-D-1/2″ NPT

Hefkussens met meerdere verticale of horizontale aansluitnippels zijn eveneens mogelijk. Al dan niet voor het bevestigen van het hefkussen of om het sneller op te kunnen blazen.

Speciale eindstrippen kunnen op wens worden vervaardigd zoals bijvoorbeeld met ogen om het hefkussen te kunnen bevestigen of om het hefkussen middels een staalkabel of nylondraad door een constructie te trekken.

De foto rechts laat een hefkussen zien met gebogen eindplaten.